Stammershalle

Restaurang Stammershalle

Njut av maten och utsikten

Stammershalle var tills för några år sen en byggnad som låg lite öde på östra sidan av Bornholm. Vacker var den, men man bjöd inte in folk som kom körande förbi. Efter att Henrik och Henriette har tagit över har detta nu ändrat sig. 

Stammershalle har etablerat sig som en av de tre restauranger som matälskare bör uppleva när de besöker Bornholm. Med fokus på vällagad mat och en hög servicenivå är Stammershalle ett ställe, dit gästerna alltid återkommer. Vissa varje månad för att prova den nya menyn. Andra en gång om året när de är på semester på Bornholm. 

Stilen på maten är ‘klassisk’ nynordisk. Rimmad fisk och skaldjur, mycket grönsaker och kött från den lokala slaktaren. Till att börja med var det Daniel Kruse (numera på Restaurang Molen) som drev den kulinariska stilen på Stammershalle. Efter ett par mycket succéfyllda år startade han dock Molen och lämnade över stafetten till Lars Spring. 

Utöver att vara en av de bästa restaurangerna på Bornholm har de även ett av de bästa hotellen.

Rummen ligger ovanpå restauranglokalen med utsikt över havet och Christiansö. Man har bibehållit många detaljer från den vackra gamla byggnaden, men till exempel satt in nya sängar. Stilen är engelsk, men med tydliga Bornholmska influenser. 

En av våra favoriter!