städer på bornholm

Städer på Bornholm

En guide till sommarstäder, små byar och vad som finns att göra.

Rønne

Rønne är Bornholms huvudstad. Det är hitt man kommer in med färjan och det är i Rønne att flygplatsen ligger. I Rønne ligger dom största arbetsplatser och öns enda gymnasium. Det ger ett liv i staden året runt, oavsett om det är sommar, vinter, höst eller vår. Här bor ungefär en tredjedel av öns cirka 42.000 invånare.

Läs mer.

Hasle

Hasle är en stad på Bornholms västkust, 1,2 mil norr om Rönne. En välfungerande stad utanför säsongen, men den tar sig bäst ut på sommaren. Flera av restaurangerna och boenden öppnar först upp i slutet på våren och stänger igen under hösten.

Läs mer.

Sandvig

Sandvig är ena halvan av Allinge-Sandvig. Den minsta av dom två. Tyst på vintern, men lever upp och blir en riktig sommarstad när säsongen börjar. En riktig favorit hos Team Bornholm. 

Läs mer.

Allinge

‘Storebror’ till Sandvig. Totalt i Allinge-Sandvig bor det lite över 1500 personer. Mycket liv på hamnen med restauranger och affärer. Allinge är känd för Folkemødet, som motsvarar den svenska Almedalsveckan. Har även Jazz festival som är resan värd. 

Läs mer.

Sandkaas

Liten trevlig ort präcis söder om Allinge. Hela staden är stort sett en lång strand promenad. Vill man ha ro och inte mycket folk, då kan Sandkås vara rätt ställe. Man har fortfarende närhet till strand och Allinge, om man själv vill uppsöka aktiviteter. 

Läs mer.

Gudhjem

Den äldsta bebyggelsen ligger vackert belägen på sluttningen ner mot den pittoreska hamnen och längs gatorna ner till hamnen hittar man många mysiga restauranger och små specialbutiker. Nere i hamnen finns dessutom en välbesökt godis och glassbutik där man kan köpa Bornholms, om inte Danmarks eller Europas största glass. 

Läs mer.

Svaneke

Danmarks älsta köpstad och en favorit bland våra gäster. En av dom mest populäre sommarstäder på Bornholm, som har mycket olika att erbjuda. Charmig hamn, unik liten strand och små trevliga stälen att äta. 

Läs mer.

Nexø

Kommer

Läs mer.

Balka/Snogebæk

Söder om Nexø ligger ett litet spännande fiskeläge, Snogebæk. Det är en liten idyll med pittoreska fiskarstugor, trevliga restauranger och en ovanlig öhamn med broförbindelse mot land. De gamla fiskarna träffas stadigt vid hamnen och finner trevnad på ”ljugarebänken”. Miljön är bevarad genom generationer, och befolkningens anknytning till havet och fiskeriet är uppenbar. 

Läs mer.

Dueodde

Dueodde är Bornholms sydligaste spets. Öns största dynfält utgör udden som är ett mycket välbesökt turistmål. Det besöks främst för sin erkänt fina vita sand. Området var förr ett sandflyktsområde, men växtlighet har planterats för att förhindra detta. Området är idag fridlyst.  Gillar man bad och natur, så är läget perfekt.

Läs mer.

Våra favoriter? Det finns många!

Bornholm har något för alla smaker. Äventyrare, gourmand, strandälskare, golfspelare, livsnjutare eller upptäckare - det finns garanterat något som passar för dig på Bornholm. Kontakta oss gärna för mer tips för en oförglömlig resa till Bornholm. Vi har paketerat resor till Bornholm i över 25 år - Vi kan vårt älskade Bornholm!

Hej!

Molslinjen tar över rutten Ystad – Rönne för resor från September. Reser du ut före 1:a Sep och hem efter 1:a Sep så behöver du boka olika rederier och då i 2 steg. Välj enkel utresa med Faergen och hemresa med Molslinien som tillval när du kommer till varukorgen. Ring oss på 0411-558720 eller maila till [email protected] om du behöver hjälp.