resatillbornholm

Resa till och runt på Bornholm

Vi hjälper er att hitta till Ystad, så att ni kan komma tryggt vidare till semestern på Bornholm

Resan hit

Reser man från Sverige och Norge har vi gjort en guide till hur man kommer till Bornholm

Både för de som vill köra själv, eller kombinera till exempel flyg och bil. 

Hur reser man till Bornholm

Bornholm ligger i Östersjön, bara 37 kilometer från svenska kusten, och 135 km till närmsta danska kusten, som är Möns Klint. Bornholm erbjuder en rad olika möjligheter när det kommer till hur man kan resa till ön. Flera av möjligheterna kan kombineras: Till exempel bil och färja, eller flyg plus tåg. Den största trafikvägen är från Sverige, men man kan också resa till Bornholm från det danska fastlandet, eller från Tyskland och Polen. 

Färja

Det går dagligen färjeförbindelser till Bornholm. Primärt till Rönne, men det går också båtar till Nexö. Den mest populära överfarten är från Ystad till Rönne som har minst tre avgångar dagligen. 

Flyg

Bornholms Flygplats (Rönne) tar emot minst fem flyg om dagen. Det är primärt flyg från Kastrup, men under högsäsongen kan man även flyga från andra danska flygplatser. 

Buss och Tåg

I anknytning till färjeförbindelsen från Ystad till Rönne finns det buss och tåg som går från Köpenhamn. Bussen går direkt Köpenhamn-Ystad medan tågresan innebär ett par stopp.

Så här kan du resa runt på Bornholm

Det är lätt att ta sig runt på Bornholm, oavsett vilket hjälpmedel man använder. Det är bara en fråga om hur bråttom man har när man vill bege sig ut på utflykter och turer. Under de stora högsäsongsdagarna kan trafiken röra sig lite långsammare än normalt. Kanske för att folk blir så förvånade när de kör runt mitt i underbart vacker natur. 

Cykel

Runt hela Bornholm är det 100 km, men det finns över dubbelt så mycket cykelväg om man räknar inåt i landet. Många av cykelvägarna ligger separerat från vägarna där bilarna kör. 

Bil

Ön är bra täckt av asfalterad väg. Fartgränsen är 80 km/h på landsvägarna och 50 km/h i städerna. Vackra vägar, där man på flera ställen kör ända ute vid havet. 

Buss

Det utgår bussar från Rönne ungefär varje timme. De täcker ön riktigt bra, både in till kuststäder och in till städer inne på ön. Man kan köpa dagsbiljett och periodkort.