Regnväder

Regniga dagar

Bornholm har en mängd aktiviteter att erbjuda om det skulle vara dåligt väder någon dag under din semester.

Även om Bornholm är känt under namnet solskensön så händer det såklart att det regnar även där.

Här tipsar vi dig om aktiviteter och saker att göra vid regniga dagar på Bornholm.

Kultur

Besök något av Bornholms museum det finns ett i Rönne och tre i Nexö. Bornholms konstmuseum vid Helligdomsklipporna rymmer kost med koppling till Bornholm.

Mat & Dryck

Besök någon av Bornholms fantastiska rökerier, du hittar ett i nästan varje by på ön. Åker du till Svaneke så kan du kombinera lunchen med ett besök på det lokala bryggeriet.  

Keramik & Glas

Bornholm har en lång tradition av konsthantverk. Hjorts fabrik producerar fortfarande stengods enligt traditionella metoder. Det finns även glasblåserier på ön, bla Baltic Sea Glass.

Rundkyrkor

Ett fascinerande historiskt inslag av medeltiden värda ett besök. Dessa användes som fästningar och plats för bön. Övre våningarna användes som plats för skyttar att försvara ön. Den största rundkyrkan finner du i Osterlars.

Upptäck ön

Att ta sig runt på Bornholm är enkelt. Ta bilen runt och upptäck de olika städerna och byarna på Bornholm. Vid Boderne finner du en stor outlet butik där du lätt kan spendera timmar i stora lokaler fyllda med märkeskläder.

Delikatesser

Lokalt producerad lakrits gjord av kända Johan Bulow hittar du i Svaneke. Hallegaards gårdsbutik ligger i Ostermarie, här finns Bornholms svar på parmaskinka att köpa. Karamellkompaniet i Gudhjem är också värt ett besök.

Boka idag

Paketera själv eller välj något av våra färdiga paket till din vistelse på solskensön – Bornholm