Musik

Musik på Bornholm

Konserter, festivaler och spelställen på Bornholm

På Bornholm är det musik året runt, men precis som så mycket annat, så blir det mer av det när sommaren kommer. Alla stora danska musiker kommer till Bornholm någon gång under säsongen och ger en konsert. Vissa musiker använder Bornholm som inspiration, och åker hit när dom skall skriva eller spela in. 

Vi har samlat våra musikaliska favoriter, om det är spelställen eller festivaler. 

Gæstgiveren

En gammal köpmannagård mitt i Allinge. Endast öppet i juli och delar av augusti. Har musik nästan varje kväll på den lilla gården med den karismatiska scenen. Stället som drar de allra största artisterna på ön. 

Wonderfestiwall

Festivalen med Danmarks kanske bästa placering – utsikt över Hammershus. Pågår torsdag till söndag, där Danmarks främsta namn deltar, och ibland några skandinaviska. Man kan både bo på festivalen eller i boenden utanför. 

Musikhuzet

Konsertställe i Rönne som har öppet året runt. Används utöver musik även till stand-up och föredrag. På sommaren ordnar de till vissa konserter en stor utomhusscen i Rönne. Inomhus går det in nästan 700 personer. 

Andra favoriter
Hullehavn, Svaneke
Den lilla strandkiosken på badstället i Svaneke blir på sommarkvällarna omgjord till en liten livescen. Mycket enkel uppsättning med högtalare och en liten scen. Publiken sitter i loungemöbler, ligger på stranden eller varhelst det finns plats på området. Här står man 20 meter från havet och lyssnar på musik.
Det är oftast musiker bestående av en eller två personer som spelar akustiskt, som spelar här.

Allinge Jazz Festival, Allinge
Vecka 28 varje år förvandlas Allinge till ett musikaliskt paradis för dem som älskar jazz. Alla möjliga platser och hörn i staden förvandlas till en liten scen varifrån man kan höra de ljuvligaste jazztoner. 
Festivalen gör också att Allinge är svårframkomligt under veckan, på grund av att festivalen drar så mycket folk.   

 

Bo på lagom avstånd till konserten

Grønbechs Hotel

Ligger precis mitt emot Gästgiveren, varför man kan sitta på sitt rum och lyssna, om man av någon anledning inte vill gå ut. Modernt och nyinrett hotell med bästa läge i Allinge. 

Pension Sandbogaard

Från detta pensionat är det cykelavstånd till Wonderfestiwall för dem som inte vill bo på festivalplatsen. Trevligt pensionat med enkel rumsinredning. Hemmagjord frukost varje dag, så man klarar sig länge. 

Griffen Spa Hotel

Perfekt för den som vill ha en helg i Rönne och kombinera musik i Musikhuzet med ett trevligt hotell. Nyinrett med stort spa i källaren, som gör det upplagt att ladda ner efter konserten här.