kultur på Bornholm

Kultur på bornholm

Upplev musik, konst och hantverk på internationell nivå på Bornholm.

Hammershus! Bornholms mest kända varumärke och attraktion.

Läs om det nya besökscentret, dess erkända arkitektur och vad som finns att göra på plats.

Våra kulturella favoriter på Bornholm

Tycker du om skandinavisk musik, små genuina konstnärer eller internationellt erkänd arkitektur? Bornholm erbjuder allt detta och mer därtill. 

Vi har samlat Bornholms etablerade kulturinstitutioner som deras kända museum och arkitektoniska pärlor, och kombinerat dem med de små konstnärerna och deras genuina ateljéer.

Museum

Är du ute efter geologi och naturhistoria? Är du intresserad av andra världskriget eller lokal Bornholmsk bildkonst? Vi har en samlad lista över alla museum som vi tycker är värda ett besök under din semester. 

Musik

Bornholm är platsen dit de mest kända danska musiker söker sig för inspiration, inspelning och intima konserter. Speciellt på sommaren finns det många små ställen där man kan lyssna på musik. 

Keramik

Danmarks enda glas- och keramikskola ligger på Bornholm. En av Danmarks mest kända glaskonstnärer kommer från Bornholm och flera keramiker gör keramik till världens bästa restauranger. 

Vi har gjort en guide till en helg på Bornholm, där man kan uppleva olika typer av kulturella möten. Vi ser en helg framför oss där man både hinner besöka den lilla keramikern, fördjupa sig i konst under dagen och lyssna på trevlig livemusik på kvällen.

Läs mer om våra kulturtips.

Kulturella boenden på Bornholm

Se till att hitta rätt boende när du åker till Bornholm. Du behöver en god natts vila, för att hinna absorbera alla intryck. Våra tre favoriter just nu är: Hotel Klippen, Pension Holmegaard och Griffen. Dessa utvalda hotell är alla bra på sitt eget sätt: Det kan vara själva stället, läget på boendet eller att boendet har ett speciellt fokus på kultur. 

Hotel Klippen

Ligger nära Bornholms mest kända och vackraste museum, Bornholms Kunstmusem. Öns finaste vandringsled går från Gudhjem till konstmuseet och det tar ungefär en timme. Vi rekommenderar alla som orkar att ta denna tur.

Pension Holmegaard

Ett ställe som är ett kulturbesök i sig själv. Ett gammalt men välrenoverat korsvirkeshus i Sandvig. Härifrån kan man gå till Hammershus och det nya besökscentret som är ritad av Jørgen Utzon, som också ritat Sydney Opera House.

Griffen Spa Hotel

Nyrenoverat boende i Bornholms största stad Rønne. Här ligger öns enda konserthus Musikhuzet. Här framförs konserter året runt, med de största namnen från Danmars musikscen. På sommaren arrangerar de utomhuskonserter. 

Konst och konstnärer på Bornholm.

Läs om våra favoritkonstnärer, de bästa konstmuseerna, eller vart man kan ta sig för att uppleva kända konstmotiv i verkligheten. 

Våra favoriter? Det finns många!

Bornholm har något för alla smaker. Äventyrare, gourmand, strandälskare, golfspelare, livsnjutare eller upptäckare - det finns garanterat något som passar för dig på Bornholm. Kontakta oss gärna för mer tips för en oförglömlig resa till Bornholm. Vi har paketerat resor till Bornholm i över 25 år - Vi kan vårt älskade Bornholm!