Info Svaneke

Svaneke

Solen skiner först i Svaneke  heter det i en känd turistslogan. Detta påstående rättfärdigas av att staden är Danmarks östligaste och tillika en av det allra minsta. Den ligger på en mycket ojämn, sluttande granitplatå vid en klippkust med vikar, näs och skär, men terrängen är något blidare än på Nordbornholm . Flera av vikarna har tjänstgjort som naturhamnar och varit angörningsplatser för sjöfarten, innan trafiken koncentrerades till våra dagens konstgjorda hamnbassäng, vilken är utsprängd ur klippan.

Svaneke räknas som öns mest idylliska stad på grund av sin gamla välunderhållna terassbebyggelse, som smälter in så väl in i landskapet. De många solskenstimmarna och den långa eftersommaren har skapat förutsättningar för en sydländs vegetation. I lä av en varm och skyddande klippa sträcker sig vinrankorna, fikon, mullbärs och valnötsträd ut sina grenar över de lugna gatorna.

 

Vill ni ha personliga tips och undrar från vilket rum havsutsikten är bäst – ja då kan ni även ringa oss på 0411 – 55 87 20.

Hej!

Molslinjen tar över rutten Ystad – Rönne för resor från September. Reser du ut före 1:a Sep och hem efter 1:a Sep så behöver du boka olika rederier och då i 2 steg. Välj enkel utresa med Faergen och hemresa med Molslinien som tillval när du kommer till varukorgen. Ring oss på 0411-558720 eller maila till [email protected] om du behöver hjälp.