Guide till Bornholm

Guide till Bornholm

Våra egna toppaktiviteter och favoriter på Bornholm hittar du här!

Kultur

Många stora konstnärer och författare kommer från Bornholm. Bornholm kan även stoltsera med Danmarks enda keramikskola, en unik arkitektur och ett välrenommerat konstmuseum. Runt ön hittar man lokala konstnärer och deras ateljéer.

Mat

Bornholm har blivit känt runt om i världen för allt som har med mat och dryck att göra. Det betyder också att ön erbjuder en rad olika restauranger och matställen. Allt från Michelin-krogar till prisvärda familjerestauranger och små kiosker. 

Sol & Bad

Bornholm har flest solskenstimmar av alla regioner i Danmark, och vattnet i havet är alltid lite varmare. Se vilka stränder vi tycker bäst om, och vilka boenden som är bäst – oavsett om du vill bada i havet eller i en pool. 

Cykelsemester

Bornholm är en populär destination för en cykelsemester. Man kommer en bra bit runt ön med cykel, utan att det känns som hårt arbete. Läs om våra rekommendationer kring allt från cykelvägar till bra boende för cykelgäster.  

För barnfamiljen

Bornholm är ett paradis för barnfamiljer! Det finns trevliga boenden och en rad olika aktiviteter för både bra och dåligt väder. Vi kan rekommendera barnvänliga stränder och en massa restauranger där barnfamiljer kan trivas. 

Golf

På Bornholm har man möjlighet att nå fyra olika golfbanor bara efter 30 minuter i bilen. Banorna varierar i svårighetsgrad och omgivningar. Vi rekommenderar boenden till golfspelaren som vill bo nära golfbanorna, men också äta och sova bra.

Städer på Bornholm

Våra egna toppaktiviteter och favoriter på Bornholm hittar du här!

Säsonger

Alla fyra säsonger på Bornholm har olika charm och möjligheter för din semestervistelse. Utforska Bornholm på vintern!

Resa till Bornholm

Överfarten till Bornholm är snabb, till augusti 2018 är det rederiet Faergen som trafikerar. Från september 2018 tar rederiet Mols över trafiken.

Regniga dagar

Helst av allt önskar man sol och värme på sin semester. Men skulle det regna så har vi tips här på aktiviteter.