Golfbanor på Bornholm

 

Golf på Bornholm

 

Bornholms yta är inte särskilt stor; bara cirka 3 x 4 mil – ungefär jämförbar med Österlens. Icke desto mindre och på grund av dess varierande natur anses ön vara ett Norden i miniatyr.
Den begränsade ytan gör att avståenden känns små. Man har aldrig längre än 25 minuter med bil till de borterst belägna attraktionerna.
Varför då inte då kombinera det allmänna turistandet med några spännande golfrundor?
På Bornholm finns det 3 olika golfanläggningar och entusiasterna erbjuds här fyra spännande 18-hålsbanor av helt olika karaktär, men gemensamt för dem alla är att de smälter in i det särpräglade landskapet på ett mjukt och naturligt sätt.
Den tidiga våren och den långa, varma hösten ger dessutom enastående möjligheter till en lång säsong under verkligt angenäma betingelser.Gemensamt för samtliga golfbanor på Bornholm är det påtagligt lugna tempot och den avspända atmosfären. Man välkomnar sina gäster och värdesätter greenfee intäkterna, utan vilka verksamheten knappast hade varit möjlig att upprätthålla. Alla med genomgången ”grönt-kort-kurs” (motsvarande) äger tillträde, och detta tillsammans med den lättsamma stämningen gör att många väljer Bornholm som mål för sin allra första golfresa utomlands.
Vi bokar också många återkommande sällskap, vars tradition är att inbördes utmana varandra under exempelvis en försäsongstävling över tre eller fyra ronder.
Just tre ronder på olika banor hinner man tack vare snabbfärjans fördelaktiga avgångstider med lätthet med under en vistelse med två övernattningar. Söker man den riktiga utmaningen och orkar med 36 hål under en dag, kan man faktiskt hinna med öns samtliga banor under ett dylikt uppehåll. Närmast Rönne och bara fem minuter från färjan finner man Bornholms Golfklubb – en trevlig och i vissa avseenden originell parkbana, som är belägen i ett mycket naturskönt, delvis fridlyst område med många vilda fruktträd, orkidéer samt ett rikt djurliv.

Hålen är varierade och en del har en unik utformning, eftersom de är belägna i före detta sandtag, vilket medför att de skär genom landskapet och utgör kvalificerade utmaningar även för den skicklige golfaren.Nordbornholms Golfklubb belägen vid det lilla samhället Rø mellan Allinge och Gudhjem stoltserar med två olika 18-hålsslingor. Anläggningen utgör en skön oas i det omväxlande ljunghedlandskapet och hålen är utlagda på ett okonstlat och följsamt sätt, så att naturen själv och inte så mycket konstruerade hinder utgör svårigheterna. Den gamla banan är mycket varierad med öppet landskap, skog, klippor och vattendrag, medan den nya har sin huvudsakliga sträckning längs sluttningarna ned mot havet, vilket bland annat ger ett par spektakulära utslag, där man har en imponerande utsikt över havet och Christiansø i siktigt väder samt får känslan av att slå rakt ut mot Östersjöns horisont.Nexø Golfklubb ligger tätt intill en av Danmarks vackraste badstränder och norra Europas mest imponerande klitterområde vid Dueodde på sydspetsen av Bornholm. Golfanläggningen är omgiven av yppig grönska och banan går genom både skog och öppet jordbrukslandskap.
Förhållandena är de sedvanliga för banor belägna nära havet, men denna 18-hålsslinga anses – med sina förhållandevis breda fairways – vara den lättaste på ön, och undviker man bara de förrädiska vattendragen, får man en fin och spännande golfupplevelse.

För fler tips och ideér för din resa,

ring oss 0411 – 55 87 20 så hjälper vi er med
till en oförglömlig resa!

Hej!

Molslinjen tar över rutten Ystad – Rönne för resor från September. Reser du ut före 1:a Sep och hem efter 1:a Sep så behöver du boka olika rederier och då i 2 steg. Välj enkel utresa med Faergen och hemresa med Molslinien som tillval när du kommer till varukorgen. Ring oss på 0411-558720 eller maila till [email protected] om du behöver hjälp.