Dueodde Badstrand

DUEODDE BADSTRAND på Bornholm anses vara en av de bästa i norra Europa. Det är dessutom långgrunt, vilket innebär en trygghet för barnfamiljer. Varma sommardagar söker sig tusentals människor hit för ett svalkande dopp, men området är så stort att det sällan blir trångt. Dessutom är det lätt att finna lä och avskildhet i de gropar som bildas mellan sanddynerna. Skogen ovanför den breda stranden utgörs av sandflyktsavlagringar, där man har planterat tall. Detta område kallas Strandmarken och bildar ett av öns största sommarhusområden. För att säkra allmänhetens tillträde till stranden har man emellertid gjort regelbundna avbrott i bebyggelsen. Den finaste vyn över detta unika landskap får man utan tvivel från toppen av fyren, till vilken man får tillträde för en ringa kostnad. Man måste avverka 196 trappsteg för att ta sig de 47 metrarna upp över dynområdet, men här uppe erhålles lönen för den mödan i form av en helt betagande utsikt.

Fler tips?

Vill ni ha personliga tips och undrar från vilket rum havsutsikten är bäst – ja då kan ni även ringa oss på 0411 – 55 87 20 så hjälper vi er med tips till en oförglömlig resa!

KOntakta oss

Hej!

Molslinjen tar över rutten Ystad – Rönne för resor från September. Reser du ut före 1:a Sep och hem efter 1:a Sep så behöver du boka olika rederier och då i 2 steg. Välj enkel utresa med Faergen och hemresa med Molslinien som tillval när du kommer till varukorgen. Ring oss på 0411-558720 eller maila till [email protected] om du behöver hjälp.