Toppmenyn

Ta med egen cykel till Bornholm

2010 007-9

Ta med egen cykel

 

Många väljer att ta med egen cykel över till Bornholm. De flesta som skall på cykelsemester, parkerar sin bil i Ystad och tar sedan ”bara” cyklarna med på båten.
Om man trots allt även vill ha bilen med så tänk på att om cyklarna hänger bak på bilen kostar detta inget extra på färjan men om man har dem stående på taket så blir bilen högre än de ”normala normer” som gäller och då måste man betala extra för en ”hög bil”.

Man bör vara klar att ta med sin cykel ombord senast 30 minuter för färjan avgår.
Cykla till bilincheckningen och checka in på samma ställe som de som tar sin bil med sig.

Tryck på hjälp knappen på automaten så kommer personalut och hjälper dig att checka in. Därefter får du besked om vilken bana du ska ställa dig i tills du blir vinkad ombord.

Ombord på färjan blir man hänvisad plats för sin cykel. Här finns fäst anordningar så att cykeln står tryggt under överfarten. Det finns personal ombord som hjälper till. Bagaget man har på sin cykel skall vara kvar på cykeln under överfarten. Bildäcket är låst under hela överfarten så ingen obehörig kommer dit förrän färjan ankommer till hamnen. Vid ankomst till hamnen så vänta på tur och när personalen ger tecken är det ok att lämna färjan.

För fler tips och ideér för din resa,

ring oss 0411 - 55 87 20 så hjälper vi er med
till en oförglömlig resa!

Sandvig

rönne

due