Stränder på Bornholm

Sol & Bad

Bornholm bjuder på en stor variation av möjligheter för sol och bad semester.
Bornholm är år efter år det stället i Danmark med mest sol och minst regn. På varma sommardagar kan det därför vara skönt at svalkna av sig. Här bjuder Bornholm på en rad olika möjligheter. Från nordöstra kusten, där man kan bada från klipporna, till södra kusten med de vackraste, finaste och bredaste badstränderna.

Stränder på Bornholm

Här har vi har listat fram alla stränder och allt klippbad du kan tänkas hitta på Bornholm. Låt dig inspireras och hitta just din favorit att besöka under din vistelse på Bornholm i sommar.

Dueodde
Bornholms, Danmarks - kanske Europas bästa badstrand. Stranden sträcker sig över flera kilometer. Den östliga delen gränsar upp emot staden Snogebæk. Bredden på stranden är på vissa ställen över 100 meter. Vill man inte ligga på dom stora sandytorna, finns det massor av dynor, där man kan lägga sig. Vattnet är långgrunt, vilket gör det optimalt för barnfamiljer. Visa sträckor har ’rev’, vilket gör det djupare på vissa ställen, och därmed attraktivt för en äldre publik. Sanden är så fint och mjukt, att det även används till produktion av timglas. Det finns parkeringsplatser 500 meter från stranden. Här hittar man också toaletter och glasskiosk.
Click Here
Balka
Populär strand för de lokala från östradelen av ön. Stranden är 1-2 kilometer lång, med träd i bakgrunden, som tar vinden från väst. Balka ligger mellan Snogebæk och Nexø på östra sidan av Bornholm. Sanden är fin, och det är långgrunt en bra bit ut. På stranden erbjuds en massa vattensporter, till exempel windsurfing. Man kan köpa timmar eller kurser, både för nybörjare och de övade. Dessa aktiviteter pågår längre ute på vattnet, varför det inte stör badgästerna. På ena sidan finns Strandhytten, som säljer lunch och glass, och var det finns möjlighet att spela minigolf. Här finns också offentliga toaletter. I Snogebæk finns det fler restauranger, och ställen att shoppa.
Click Here
Sandvig
En strand mitt inne i stan, med en klippvägg som bakgrundsbild. Nedanför Sandvig och den fina strandpromenaden ligger Sandvig strand. Här finns en brygga man kan hoppa ifrån, som går ända in till stranden. Sanden är mjuk, och det är sandbotten långt ut. I ena änden av stranden ligger mysiga Sandvig hamn, medans klipporna definierar den andra änden. Var uppmärksam på, att det kan vara strömt, det finns bojor och avspärriningar längst ut. I Sandvig finns det fina ställen för att ta en glass, äta lunch och mera. Se våra Sandvig tips här. Vi erbjuder också en rad olika boende i Sandvig. Speciellt hotell och trevliga pensionat. Se vår utbud här.
Click Here
Boderne
En av dom två större stränderna på södra ön, söder om Åkirkeby. Hela södra kusten är en lång strandsträcka, där det finns organiserade stränder. En av dessa är Boderna. 1-2 kilometer lång och 20 meter bred. Det är sandbotten hela vägen ut. För dom som inte vill ligga på stranden hela dagen, finns det ett trevligt skogsområde bakom stranden, som är bra för små vandringsturer. Vill man på uttflykt till andra stränder, är det bara att gå antingen öst eller väst längs vattnet, så möter man andra vikar, varifrån man kan bada. Boderna ligger i ena änden av stranden. Här hittar man en liten mysig hamn. Det finns också glasskiosk, toalett och en trevlig klädesaffär.
Click Here
Pedersker
Pedersker ligger bara 7 kilometer från Boderna. Helt precist pratar vi om det området som heter Västra Sømark. Detta är primärt ett stort sommarhusområde, men här finns också Bornholms enda Michellinkrog, Kadeau. Stranden påminner mycket om Boderna. Med sina 3 kilometer är det den längre, men bredden sandstrand och vattendjup är samma. Inga av dom är lika grunda som Dueodde och Balka, varför det också ägnar sig bra till dom vuxna. Det finns parkeringsplats vid Kadeau. Här finns också toaletter för strandgästerna. Vill man äta kan man äta lunch på Kadeau. Det finns inga alternativ här, så annars får man ta med sig från där man bor. Se vårt utbud av sommarstugor i Pedersker här.
Click Here
Rønne - Galøkken
I Rønne finns det primärt två badstränder. Längst söder ut ligger Galøkken. En trevlig liten avsides strand. Den består av 3-5 små vikar. Varje vik är skild åt med ett stengärde. Sanden är fin och vattnet klart. Den kan vara lite sten i vattenkanten. Längre ut är det endast lite större sten, som är lätta att undvika när man går ut. Det finns inga toaletter eller möjlighet att handla mat och dricka i närheten. Stranden ligger i gångavstånd från två av Rønnes två stora hotell, Galøkken camping och Rönne Vandrahem. Se vad vi erbjuder för boende i Rönne här.
Click Here
Rønne – Antoinette
En av dom två större stränderna på södra ön, söder om Åkirkeby. Hela södra kusten är en lång strandsträcka, där det finns organiserade stränder. En av dessa är Boderna. 1-2 kilometer lång och 20 meter bred. Det är sandbotten hela vägen ut. För dom som inte vill ligga på stranden hela dagen, finns det ett trevligt skogsområde bakom stranden, som är bra för små vandringsturer. Vill man på uttflykt till andra stränder, är det bara att gå antingen öst eller väst längs vattnet, så möter man andra vikar, varifrån man kan bada. Boderna ligger i ena änden av stranden. Här hittar man en liten mysig hamn. Det finns också glasskiosk, toalett och en trevlig klädesaffär.
Click Here
Hullehavn - Svaneke
Från Nexø till Allinge är det mest klippor, men i Svaneke finns det en liten yta som hetter Hullehavn. Det är en gamml ’hamn’, där man badar från klippor. Längst ute på den gamla kajen finns en trampolin man kan hoppa ifrån. Sanden är lite grövre här. I vattnet är det sten/klipp botten. Längst in är perfekt för småbarn. En liten yta där det är grunt, med naturlig avskärmning. Aktiviteter, det finns Beachvolley bana som är väldigt populär. Ta med boll, eller spela med dom lokala. Längst bak på stranden hittar man den charmiga kiosken/cafe Syd Øst för Paradis. Här serverar dom dricka, lunch, tapas och lite glass. Tröttnar man på sanden så kan man slappa i deras lounge möbler. På kvällen är det även live musik.
Click Here
Sandkås
En trevlig sandstrand nedanför kustvägen på östra sidan. Längs stranden finns block med klippformationer, till dom som föredrar att sola på dom varma klipporna. Det är sandbotten om man vill gå ut. Alternativt kan man använda badbryggan, som ligger i norra änden av stranden. Det är också i norra änden man kan parkera sin bil, hittar toaletter och kan handla i glasskiosken. Går man upp på huvudvägen och ner mot Tejn, hittar man minigolf, för dom som inte orkar att ligga på stranden en hel dag. I Sandkås hittar ni många hotell och boende, med utsikt över havet. Se vårt rekomenderade utbud här.
Click Here
Listed
100 meter norr om den lilla hamnen ligger det en liten stenstrand som hetter Svalpen. Det är grov sandbotten kombinerat med klippor. Man kan gå ut i vattnet härifrån. Man kan också klättra upp på klipporna längs viken, och hoppa i härifrån. Viken är 30 meter lång och 5 meter bred. Vid den lilla parkeringsplatsen finns det en toalett för badgäster. Går man 100 meter kommer man till Listed hamn. Här hittar man Bay Frost, som serverar mackor och eftermiddagskaffe. Hummerhytten, serverar fisk och skalddjur från ett gammal rökeri, och till sist finns en vinbar i ett gammalt isbruk vid hamnen.
Click Here
Svenskerhavnen
Mellan Nexø och Årsdale hittar man Svenskerhavnen. Från huvudvägen svänger man ner på en liten grusväg. På slutet hittar men en liten parkeringsplats, där man kan ställa bilen. Gå mot Nexø. Här hittar man en liten vik i klippformationen, som är underbar att bada i. Man kan ligga på dom varma klipporna och njuta av solen och utsikten mot Christiansø och östra delen av Östersjön. Var uppmärksam på, att det inte finns toaletter här, och ej heller möjlighet att handla för lunch eller liknande. Så ta med det du behöver för dagen och njut av en stilla dag.
Click Here
Årsdale
I den lilla fiskebyn Årsdale, mellan Nexø och Svaneke, kan man på andra sidan udden från hamnen, mot Nexø, bada från klipporna. Dom mjuka, låga klipporna är perfekta att gå ut på, varifrån man kan hoppa ner i djupet. Man bottnar inte här, och det är endast lite tång. I Årsdale finns det toaletter. Här kan man också äta en lunch på det lilla rökeriet, eller ta en öl från Mikkeler, det världskända danska mikrobryggeri, som har öppnat en liten fillial i Årsdale på Bornholm. Boka ditt boende genom oss och njut av stränderna på Bornholm i sommar!
Click Here

Våra favoriter? Det finns många!

Bornholm har något för alla smaker. Äventyrare, gourmand, strandälskare, golfspelare, livsnjutare eller upptäckare - det finns garanterat något som passar för dig på Bornholm. Kontakta oss gärna för mer tips för en oförglömlig resa till Bornholm. Vi har paketerat resor till Bornholm i över 25 år - Vi kan vårt älskade Bornholm!

KOntakta oss

  • Hamnplan 1 YSTAD
  • info@teambornholm.se
  • +46 411 558720